VISIE 

Duidelijke lijnen en een mooie vormgeving, met daarbinnen een natuurlijk ogende beplanting, kenmerken mijn ontwerpstijl.

Ik sta voor:

TUINEN

  • op maat van zijn bewoners (particulieren of collectieven)
  • waarbij het ontwerp voortvloeit uit de beoogde functies (‘form follows the function’)
  • waarbij planten, struiken en bomen de hoofdrol spelen
  • met aandacht voor waterinfiltratie &-opvang
  • die rekening houden met natuur, milieu en klimaat
  • die biodiversiteit verhogen

In een natuurvriendelijke tuin worden ook nuttige insecten, vlinders en vogels aangetrokken.

'Natuur aantrekken', 'milieu- en klimaatvriendelijk' gaan hand in hand; Pesticiden of kunstmest horen uiteraard niet thuis in een milieuvriendelijke tuin.

Planten bedekken de bodem, er is zoveel mogelijk gelaagde begroeiing. Er is oog voor waterdoorlaatbaarheid van de bodem.

Natuurvriendelijke tuinen zijn ook onderhoudsvriendelijk. De oppervlakte aan gazon hoeft niet groter voorzien dan nodig is. Snoeiwerk kan tot een minimum herleid worden.

Een tuin waar het hele jaar door wat valt te beleven:

zachte bloesems in de lente, krachtige kleuren in de zomer, bottels en bessen in de herfst, en mooie silhouetten in de winter

Door een zo lang mogelijke bloeiboog, wordt je tuin een rijkelijk gedekte (nectar)tafel ... en aantrekkelijk voor al zijn bewoners.

Bij de keuze van de beplanting hou ik rekening met de aanwezige bodem en standplaats. Zo krijg je planten die het goed doen en er gezond uitzien, en veel minder last hebben van ziekten en plagen.

 

Deel je mijn visie? Heb je interesse in een mooi, verrassend en natuurlijk tuinontwerp? Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

 


Bereken hoe klimaatbestendig je tuin is via groenblauwpeil of mijn tuinlab